Nutriționiștii explică faptul că inelul de culoare verzui care apare în jurul gălbenușului este rezultatul unei reacții chimice. Această reacție implică sulful din albușul de ou și fier din gălbenuș.
Cele două substanțe interacționează natural, generând sulfură feroasă la suprafața gălbenușului.
De obicei, acest fenomen este provocat de gătirea excesivă a ouălor, dar poate apărea și din cauza unei cantități mari de fier în apa de fierbere. Pentru a preveni formarea inelului verzui, este esențial să nu gătești ouăle prea mult. De asemenea, specialiștii în bucătărie sugerează răcirea rapidă a ouălor după gătire.
Poți face acest lucru prin a le clăti sub un jet de apă rece imediat după ce le-ai fiert sau prin a le așeza într-un recipient plin cu gheață.
După ce ouăle s-au răcit complet, este recomandat să le depozitezi în frigider cu coajă, până când te pregătești să le utilizezi. Nutriționiștii de la EatThis.com afirmă că ouăle fierte pot fi păstrate în frigider timp de până la o săptămână.
Este în regulă să consumi ouă cu gălbenuș verde? Experții explică faptul că un ou mai vechi poate dezvolta un inel verde în jurul gălbenușului. Este important să verifici cu atenție data de expirare a ouălor pe care intenționezi să le gătești. Chiar dacă inelul verde apare în urma fierberii, specialiștii afirmă că este sigur să consumi acest aliment.
Culoarea verde de lângă gălbenuș nu afectează gustul acestuia. Această reacție chimică este complet normală și naturală. Dacă gălbenușurile devin verzi și consideri că aspectul lor nu este plăcut, poți să le folosești în rețete care nu pun accent pe culoare.
Ouăle fierte cu gălbenuș verzui pot fi servite împreună cu avocado. Această combinație este excelentă pentru cei care doresc o dietă bogată în proteine. Unii bucătari utilizează ouăle și avocado pentru a crea umpluturi pentru diverse preparate.
„Escrocheria cu hamburger” face din ce în ce mai multe ravagii. Cum sunt păcăliți utilizatorii