PRĂJITURA MĂRȚIȘOR
Ingrediente:
400 g faina, 100 g untura, 7 linguri de zahar, sare, 2 oua, 500 ml de lapte, 100 g gris, ½ lingurita de amoniac stins in lapte, 150 g unt, suc de sfecla proaspat stors, esenta de vanilie si fulgi de cocos.
Mod de preparare:
Punem intr-un vas urmatoarele ingrediente: faina, sare, zahar, ouale batute, untura si bicarbonatul.
Framantam aluatul si-l impartim in 4 bucati egale.Intindem 4 foi pe care le punem in cuptor timp de 6-8 minute, la 180 de grade.Apoi le lasam la racit.Ne apucam de preparat crema. Fierbem laptele si zaharul, iar cand incepe sa fiarba turnam grisul in ploaie, amestecand continuu cu telul ca sa evitam formarea cocoloaselor.Fierbem pana se ingroasa si luam de pe foc.Adaugam apoi untul si lasam totul la racit.La final punem vanilia.Impartim crema in doua parti. O parte se amesteca impreuna cu 2-3 linguri de suc proaspat de sfecla si se mixeaza la viteza mica.Ungem o foaie cu crema roz, iar a doua cu crema alba si tot asa.Presaram la final fulgi de cocos, sau putem chiar sa imbracam prajitura.Servim prajitura a doua zi dupa ce s-au inmuiat foile.