Remediul care poate avea efecte adverse
Este vorba despre apa cu lămâie și turmeric. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, o astfel de băutură nu doar că nu ajută, ci poate genera probleme de sănătate.
Deși e clar că e o băutură la modă, medicul nici nu vrea să audă de așa ceva. Aceasta a pus recent sub lupă licoarea și are destule de spus despre ea.
Nutriționistul are un singur mesaj. Îi îndeamnă pe oameni să nu mai fie naivi și să creadă că grăsimea va dispărea ca prin magie. În plus, atrage atenția asupra unor probleme de ordin medical care pot apărea.
„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe aboment și nici piele mai frumoasă nu o să aveți. Curcuma este un condiment, nu un aliment și, consumat în exces, poate avea efecte nefaste.
Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe, la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.
Curcuma, mâncată cu lingurița, crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetarieni și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorbția fierului alimentar”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Ce efecte negative are curcuma
Curcuma, atunci când este consumată în cantități mari, interacționează cu medicamentele anticoagulante. Potrivit specialistului, poate fi favorizată apariția de calculi renali, în unele cazuri.
Renumitul nutriționist nu recomandă acest condiment oamenilor care au probleme cu ficatul sau cu vezica biliară, pentru că ar risca o criză.
Acest condiment nu se consumă pe stomacul gol, mai atrage atenția Mihaela Bilic, chiar dacă este excelent în supe, curry, preparatele care conțin legume și orez și poate fi folosit cu succes împreună cu carnea albă, peștele, pastele făinoase și cartofii.
Remedii naturale pentru strănut. Cum poți scăpa de acest simptom