Cum să prepari pâinea cu urzici. Este sănătoasă, hrănitoare și cu un gust aparte

Cum să prepari pâinea cu urzici. Este sănătoasă, hrănitoare și cu un gust aparte

Pâine cu urzici, reteta

Urzicile sunt o comoară a naturii, oferind multiple beneficii pentru sănătate și fiind extrem de versatile în bucătărie. De la supe la pâine și alte preparate, aceste plante sălbatice adaugă savoare și nutrienți valoroși în orice preparat.

Urzicile sunt o comoară a naturii, oferind multiple beneficii pentru sănătate și fiind extrem de versatile în bucătărie. De la supe la pâine și alte preparate, aceste plante sălbatice adaugă savoare și nutrienți valoroși în orice preparat.

Ingrediente250 g făină albă150 g făină integrală1 linguriță sare1 linguriță bicarbonat de sodiu150 g piure de urzici250 ml lapte bătut1 lingură ulei1 linguriță suc de lămâie (pentru activarea bicarbonatului).Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea urzicilor. Spală bine urzicile în apă rece, eliminând eventualele impurități. Opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-le și lasă-le să se răcească. Transformă-le în piure și pune-le deoparte.

Cum prepari pâine cu urzici și bicarbonat

Într-un bol mare, trece făina albă cu făina integrală prin sită și adaugă sarea, iar într-un pahar dizolvă bicarbonatul de sodiu în sucul de lămâie.

Într-un alt bol, combină laptele bătut cu piureul de urzici și uleiul.

Toarnă lichidele peste ingredientele uscate și amestecă rapid cu o lingură de lemn sau cu mâna.

Frământă ușor doar până când aluatul devine omogen. Nu insista prea mult cu frământatul, pentru că bicarbonatul începe să acționeze imediat.

Lasă aluatul acoperit până când se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi tapetează o tavă clasică de pâine sau una rotundă cu hârtie de copt.

Formează o pâine rotundă sau alungită și așaz-o în tavă. Cu un cuțit ascuțit, crestează ușor suprafața pâinii pentru a ajuta la coacere.

Pune tava în cuptorul cald și coace delicioasa pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu timp de 30-35 de minute. Las-o să se coacă până când capătă o crustă aurie și, dacă o lovești ușor la bază, sună a gol.

Scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia.

Pâinea are un miez moale, ușor umed datorită urzicilor, iar crusta este crocantă. Gustul este rustic, cu o ușoară notă de verdețuri, completat de aroma discretă a bicarbonatului și a făinii integrale.

Se potrivește perfect la micul dejun tartinată cu unt și sare, pentru a-i scoate în evidență aroma.

Poate fi savurată alături de brânzeturi sau o pastă tartinabilă din brânză și verdețuri.

Este excelentă și alături de supe sau tocănițe.

De ce este recomandat să mănânci lobodă primăvara? Beneficii despre care nu știai că le are această verdeață

sursa

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *