Drob de post ca la mama acasă. Rețeta simplă, delicioasă și ieftină pe care trebuie neapărat să o încerci

Drob de post ca la mama acasă. Rețeta simplă, delicioasă și ieftină pe care trebuie neapărat să o încerci

Drobul este unul dintre preparatele preferate ale românilor, însă puțini sunt cei care știu că acesta are o alternativă de post, extrem de delicioasă, sănătoasă și chiar ieftină. 

Nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru a prepara această rețetă și nici nu trebuie să îți faci griji că o să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține cel mai delicios drob de post pe care l-ai mâncat vreodată. 

Ingrediente: 

1 țelină4 cepe2 morcovi medii3 căței de usturoi3 cartofi medii1 cană de orez200 gr de ciuperci Champignonpătrunjelmărarspanac100 gr de măsline 50 gr de pesmetsare și piper 

Mod de preparare: 

Pentru început, cartofii se spală bine, iar apoi se pun la fiert în coajă. Orezul se pune și el la fiert, separat, cu două căni de apă.

În momentul în care începe să fiarbă se acoperă oala cu un capac, se mai lasă alte 10 minute la fiert, iar apoi se închide aragazul.

Apoi, ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se călesc împreună. Ulterior se adaugă și ciupercile tocate, iar acestea vor fi lăsate pe foc timp de 15 minute. Spanacul se opărește și el, iar țelina și morcovii vor fi dați prin răzătoare.

După se toacă mărunt verdeața, iar măslinele se taie felii. După ce cartofii sunt gata se curăță de coajă și se pisează ca pentru piure. Toate ingredientele se pun apoi într-un bol și se amestecă bine.

Următorul pas este să pui compoziția în două tăvi pentru chec, sau în una rotundă. Nu uita să pui și hârtie de copt înainte. Drobul trebuie să stea 30 de minute la cuptor, până devine auriu.

După ce este gata se lasă să se răcească, iar mai apoi poate fi tăiat și servit alături de cei dragi. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *