Cum să prepari maioneza din pufuleți. Ce ingrediente mai conține și cum se prepară

Cum să prepari maioneza din pufuleți. Ce ingrediente mai conține și cum se prepară

Pentru cei care doresc să evite ingredientele de origine animală, o alegere ideală este maioneza din pufuleți. Este simplu de preparat, din doar câteva ingrediente, fiind una dintre cele mai gustoase versiuni de maioneză, și nu doar pentru perioada postului.

Postul Paștelui 2025 reprezintă unul dintre cele două mari posturi din an, alături de Postul Crăciunului. Anul acesta, Postul Paștelui a început pe 3 martie și durează până în 19 aprilie, iar aceste zile sunf o perioadă importantă pentru credincioși. Astfel că, pentru românii care țin post, poate fi destul de greu să își păstreze o dietă sănătoasă și îndeajuns de diversificată.

Reţeta de maioneză din pufuleţi face furori în rândul gospodinelor dornice de moduri noi și inedite de abordare a preparatelor clasice. Se face rapid, iar rezultatul este extraordinar.

Salata orientală de POST. Cel mai hrănitor și gustos preparat. Un ingredient care îi conferă un gust aparteIngrediente

Pentru a prepara această rețetă de maioneză din pufuleți, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 o pungă de pufuleți de 85 de grame;

– 6 linguri apă;

– 4 linguri muștar;

– 12 linguri ulei;

– căței de usturoi (opțional);

– zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare

Pe Facebook, o româncă a explicat pas cu pas cum trebuie preparată maioneza din pufuleți, scrie click.ro

„M-am gândit să fac o maioneză din pufuleți, cum am găsit și eu pe internet. Hai să o încercăm. Avem nevoie de o pungă mare de pufuleți, de 85 de grame, pe care îi mărunțim și îi punem într-un blender. Apoi adăugăm șase linguri de apă, patru linguri de muștar, 12 linguri de ulei, câțiva căței de usturoi (opțional) și zeamă de la o jumătate de lămâie. Punem apoi capacul și îi dăm drumul”

Această reţetă de maioneză din pufuleţi poate fi utilizată cu încredere în toate reţetele de post sau vegetariene. Combinând pufuleții cu aroma fină a muștarului și acel twist de lămâie, maioneza rezultată va cuceri papilele gustative într-un mod inedit.

Cea mai gustoasă mâncare de mazăre. Rețeta de post. Ingredientul care îi conferă un gust aparte

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *