Consumată cu măsură, această prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide te ajută să ai mai multă energie şi o dispoziţie bună.
Aliment săţios, untul de arahide pe care îl conţine şi această prăjitură îţi oferă energie pentru o perioadă îndelungată. Gustoasa cremă tartinabilă este bogată în grăsimi şi în proteine sănătoase şi poate fi adăugată în deserturi şi smoothie-uri. Deşi este un preparat delicios, trebuie să fii atent la cantitatea pe care o consumi, pentru că o sută de grame de unt de arahide conţine aproximativ 660 de kilocalorii.
Un alt ingredient al acestei prăjituri, ciocolata amăruie îţi aduce un plus de flavonoide care susţine celulele din corp să funcţioneze mai eficient. E important să alegi variantele care conţin cel puţin 70% cacao pură şi să o consumi, în general, în cantităţi mici. Ciocolata neagră este şi un antioxidant foarte bun.
Ingrediente pentru o tavă
100 g unt
200 g zahăr
125 g unt de arahide
1 ou
1 linguriţă esenţă vanilie
150 g făină
40 g tărâţe de ovăz
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 vârf de cuţit sare
175 g picături de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci untul cu zahărul şi untul de arahide. Adaugi oul, esenţa de vanilie și omogenizezi. Încorporezi făina, ovăzul, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Întinzi compoziţia în tavă şi nivelezi. Laşi prăjitura la copt 20-25 de minute sau până când se rumeneşte uşor.
Spre finalul coacerii prăjiturii, înainte 5-10 minute, presari chipsurile de ciocolată. Înainte de porţionare, laşi să se răcească bine.
Chec de post cu ciocolată – un desert rapid și delicios. Rețetă ieftină cu doar câteva ingrediente