Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Rețeta rapidă FĂRĂ COACERE

Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Rețeta rapidă FĂRĂ COACERE

Acest tort de mere cu vanilie și ciocolată merită preparat pentru răsfățul familiei, având o combinație perfectă de arome și texturi. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor clasice.

erele caramelizate adaugă prospețime și dulceață. Stratul de biscuiți oferă o bază crocantă. Iar crema de vanilie echilibrează totul prin finețea și catifelarea sa. Glazura de ciocolată aduce un contrast delicios, transformând acest desert într-o adevărată

Un mare avantaj al acestui tort este faptul că nu necesită coacere. Este ideal pentru momentele în care vrei să pregătești un desert deosebit, dar fără prea mult efort. Se lasă la frigider câteva ore pentru a se întrepătrunde aromele, iar rezultatul este un tort elegant, cu un gust irezistibil.

Tortul se servește rece, fiind un desert ușor și răcoritor, perfect pentru orice ocazie specială. 

Plăcinta dobrogeană. Rețeta celui mai bun desert. Ideal pentru a fi preparat în zilele de weekendIngrediente

Pentru stratul de mere:

4 mere maridulci-acrișoare3 linguri zahăr brun1 linguriță scorțișoară30 g unt.

Pentru stratul de biscuiți:

250 g biscuiți simpli100 ml lapte sau suc de mere.

Pentru crema de vanilie:

500 ml lapte4 gălbenușuri100 g zahăr40 g amidon de porumb1 linguriță extract de vanilie50 g unt1 praf de sare.

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)100 ml smântână lichidă pentru frișcă.Mod de preparare

Poți începe cu pregătirea stratului de mere sau cu crema de vanilie. Ambele elemente ale tortului necesită proces termic, apoi răcire înainte de montarea tortului.

Cum prepari merele pentru tort de mere cu vanilie și ciocolată

Curăță merele și taie-le în cuburi mici.

Într-o tigaie, topește untul și adaugă zahărul brun. Când zahărul începe să se caramelizeze, adaugă merele și scorțișoara. Gătește-le la foc mediu până devin moi și suculente (aproximativ 5-7 minute).

Lasă merele deoparte să se tempereze în timp ce prepari crema.

Prepararea cremei de vanilie

Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul și amidonul până devin cremoase.

Încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere și toarnă-l treptat peste amestecul de ouă, amestecând continuu.

Pune crema pe foc mic și gătește-o până se îngroașă, amestecând constant.

La final, ia de pe foc, adaugă untul și extractul de vanilie, amestecând bine.

Montarea tortului

Trece biscuiții prin lapte sau prin suc de mere. Așază un strat de biscuiți la baza unei forme te tort cu pereții detașabili. Poți folosi o formă rotundă sau pătrată cu latura de 20 cm, respectiv 24 cm diametrul.

Peste primul strat de biscuiți adaugă merele. Așază un nou strat de biscuiți, cremă de vanilie și repetă aceste două straturi. Deasupra mai așază un strat de biscuiți. Pune tortul la rece și lasă-l cel puțin 2 ore, pentru a deveni ferme straturile de cremă și a se hidrata biscuiții.

Prepară glazura pentru tort de mere cu vanilie și ciocolată

Încălzește smântâna lichidă până aproape de fierbere și toarn-o peste ciocolata ruptă bucăți.

Amestecă până se topește complet și obții o glazură lucioasă.

Scoate tortul de la rece și îndepărtează pereții detașabili. Toarnă glazura peste tort și nivelează-l uniform.

Oprește puțin din glazură și decorează tortul cu ea după propria imaginație. Mai lasă tortul la rece până când se întărește și glazura.

Tort cu mere de post. Prăjitura bunicii cu gust de copilărie pe care nu o poți refuza

sursa: Hello taste

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *