Cele mai gustoase chiftele de POST. Rețeta libaneză de FALAFEL. Sunt gustoase, crocante și foarte hrănitoare. Se prepară imediat

Cele mai gustoase chiftele de POST. Rețeta libaneză de FALAFEL. Sunt gustoase, crocante și foarte hrănitoare. Se prepară imediat

Falafel, chifteluțe libaneze de POST

Întrucât falafelul a căpătat notorietate și este la mare căutare și la noi, vă puteți procura năut uscat din supermarketuri. Falafelul sau chifteluțele din năut pot substitui cu succes chiftelele din carne, fiind hrănitoare şi foarte gustoase. Se consumă proaspete şi calde. Năutul trebuie înmuiat în apă de seara, pentru ca a doua zi să-l puteți prepara repede.

Ingrediente:

3 căni de năut înmuiat în apă de seara;2 cepe mari tocate;2 căței usturoi;1 legatură de patrunjel tăiat mărunt;o legatură de mentă verde tăiată mărunt;jumatate de ardei iute;condimente, sare, piper, coriandru uscat;chimen, un vârf de linguriță;o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Se pune năutul deja înmuiat la fiert. Când este gata fiert se strecoară, apoi se mixează cu blenderul, până când obțineți o pastă. Se adaugă apoi restul de ingrediente pe rând, mixând continuu. Veți obține o pastă consistentă din care veți face chifteluțe, întocmai ca pe cele din carne. Puteți să folosiți și o formă specifică, pe care o aveți la îndemână în bucătărie pentru a le modela. După ce ați terminat de făcut chifteluțele, le veți prăji în baie de ulei, pe ambele părți, până când vor deveni crocante. Se vor servi neapărat calde și dacă preferați, alături de diverse sosuri picante.

Cele mai gustoase chiftele de post. Cu ce ingredient poți să înlocuiești carnea. Gustul lor te va cuceri instant

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *