Verdeața care ajută la întărirea imunității și a oaselor. Beneficiile sale nu se opresc aici

Verdeața care ajută la întărirea imunității și a oaselor. Beneficiile sale nu se opresc aici

Salata verde – Beneficii pentru sanatate1. Hidratarea organismului

Salata verde are un continut ridicat de apa, aproximativ 95%, contribuind astfel la mentinerea hidratarii corespunzatoare a corpului. Aceasta ajuta la reglarea temperaturii corpului, transportul nutrientilor si detoxifierea organismului.

2. Ajuta la prevenirea pierderii osoase

Salata verde este o sursa excelenta de vitamine esentiale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K si acid folic. De asemenea, contine minerale importante precum calciul, magneziul si potasiul, care sprijina sanatatea oaselor si a sistemului nervos.

De fapt, studiile au aratat ca vitamina K2 poate ajuta la cresterea densitatii osoase si la prevenirea osteoporozei chiar mai bine decat poate calciul.

In plus, pe langa construirea si mentinerea unei structuri scheletice sanatoase, vitamina K joaca un rol vital in coagularea sangelui, tratand vanataile, ajutand la calcificarea oaselor si prevenirea anumitor boli.

3. Sprijin pentru digestie

Fibrele din salata verde ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal sanatos, prevenind constipatia si sustinand sanatatea microbiomului intestinal. Consumul regulat de salata verde poate contribui la reducerea balonarii si la o digestie mai eficienta.

4. Scaderea riscului de boli cronice

Datorita continutului sau de antioxidanti, salata verde poate ajuta la reducerea inflamatiilor si la scaderea riscului de boli cronice, precum bolile cardiovasculare (oxidand colesterolul si mentinand arterele puternice) si diabetul de tip 2, potrivit studiilor. Vitamina C si beta-carotenul din salata au efecte protectoare asupra inimii.

5. Controlul greutatii corporale

Salata verde are un aport caloric foarte redus, fiind ideala pentru cei care doresc sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea. Este satioasa datorita continutului de fibre, ajutand la reducerea senzatiei de foame.

6. Sanatatea pielii

Vitamina A si vitamina C din salata verde contribuie la regenerarea celulara si la mentinerea elasticitatii pielii. Consumul regulat poate ajuta la prevenirea ridurilor si la obtinerea unui ten luminos si hidratat. In plus, consumul regulat de salata poate ajuta la scaderea acneei, deoarece are un scor scazut la indicele glicemic – in timp ce o dietă plina cu alimente cu indice glicemic ridicat, inclusiv mult zahar, s-a dovedit a fi legata de aparitia acneei.

Care este tipul de carne care duce la îmbătrânirea creierului. Cât de rar trebuie să o consumi. Ce recomandă specialiștii

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *