Cum trebuie să îngrijești corect TUIA, dacă a început să se usuce. Sfaturi utile pentru a salva acest arbust

Cum trebuie să îngrijești corect TUIA, dacă a început să se usuce. Sfaturi utile pentru a salva acest arbust

Cum se îngrijește corect tuia

In primul rand, trebuie sa stii ca si tuia, ca orice  planta sau arbust, are nevoie de nutrienti. Asadar, asigura-te ca folosesti un ingrasamant de calitate pentru a ii furniza nutrientii necesar si nu numai.

Pe langa ingrasaminte, mare atentie la cat de des uzi tuia. Prea multa apa poate duce la aparitia bolilor fungice, dar in acelasi timp poate afecta si radacinile, deoarece acestea vor putrezi. Este recomandat sa uzi tuia atunci cand pamantul de la suprafata este uscat.

Una dintre cele mai intalnite boli la tuia este necrozarea ramurilor, care se refera la uscarea ramurilor. Aceasta boala poate aparea din cauza umiditatii excesive din sol, dar si din cauza faptului ca apa nu este drenata de pamant.

In acest caz, tuia nu va mai trebui udata excesiv, iar ramurile afectate trebuie taiate. Dupa aceea, va trebui sa aplici un tratament cu produse ce contin cupru, azoxibistrin sau mancozeb. Tratamentele se aplica la sfarsitul lunii martie sau la sfarsitul lunii noiembrie, atunci cand tuia este inca in perioada de repaus vegetativ.

Bineinteles, drenajul solului va afecta si radacinile. Acestea se vor sufoca deoarece nu vor mai avea acces la aer, dar in acelasi timp nu vor mai putea absorbi nutrientii din pamant. In ambele cazuri, tuia se va usca, scrie cumsa.ro.

Pe langa boli, tuia este afectata si de daunatori. Paduchele lanos va ataca arbustul hranindu-se cu seva, iar asta inseamna ca tuia va si slabita si pot aparea infectiile fungice. Spre exemplu, fumagina va aparea pe suprafata frunzelor, iar acestea vor fi acoperite de un strat de culoare neagra.

Totodata, arbustul poate fi afectat si de paduchele testos, care se va hrani cu seva acestuia. Atacul o sa duca la aparitia unor pete de culoare galbena sau maro pe frunze, iar daca este vorba de un atac mai serios tuia poate sa se usuce complet.

Arbustul poate fi atacat si de sfredelitorul coniferelor, iar acesta va sapa galerii in interiorul lemnului. Acest lucru va slabi tuia si va favoriza si atacul altor agenti patogeni.

Cum se plantează corect hortensiile, pentru a avea parte de cele mai frumoase flori

Continuarea pe Cumsa.ro

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *