Mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă. Rețeta secretă a gospodinelor din Moldova care te va face să te lingi pe degete

Mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă. Rețeta secretă a gospodinelor din Moldova care te va face să te lingi pe degete

Astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de mâncare de urzici cu usturori și mămăliguță, cum numai gospodinele din Moldova știu să o prepare. 

Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un deliciu care te va face să te lingi pe degete.

INGREDIENTE: 

6 grămezi mari de urzici1 ceapă1 căpățână de usturoi 1 lingura faina albăuleisare

MOD DE PREPARARE:

Pentru început se spală urzicile în mai multe ape, apoi se opăresc în apa clocotită cu sare. 

După ce au fiert timp de aproximativ 5 minute se scot și se toacă cât mai mărunt. De regulă, moldovencele le dau prin mașina de tocat, însă poți folosi și un blender. 

Apoi se toacă ceapa mărunt și se pune la călit în ulei până când devine lucioasă. În acel moment trebuie adăugate rzicile și ligura de făină. 

Se amestecăbine până când se încorporează totul, iar peste se pune sare și 200 de mililitri de apă, apoi se lasă să fiarbă la foc mic până scade apa. 

Atenție! Amestecă urzicile din când în când ca să nu se lipească, iar înainte să închizi focul pune usuroiul. Amestecă mâncarea și pune un capac pe deasupra. 

Această mâncare se servește cu mămăliguță caldă. Nu o să îți mai prezentăm și rețeta de mămăligă pentru că suntem convinși că știi deja să o prepari. Poftă bună!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *