Ce trebuie să pui la rădăcina merilor primăvara. Trucul secret al grădinarilor pentru o recoltă bogată

Ce trebuie să pui la rădăcina merilor primăvara. Trucul secret al grădinarilor pentru o recoltă bogată

Primăvara este momentul ideal pentru a îngriji merii dacă vrei să te bucuri de fructe din belșug la toamnă. Deși nu sunt extrem de pretențioși, acești pomi fructiferi au și ei nevoie de atenție.

După data de 1 aprilie, este necesar să respecți câțiva pași simpli și extrem de eficienți pentru ca la toamnă să ai o recoltă bogată de mere delicioase. 

Grădinarii cu experiență spun că imediat după ce ai văzut că sezonul temperaturilor scăzute a trecut, este timpul să pui la rădăcina merilor îngrășăminte naturale pentru că doar așa le vei asigura pomilor necesarul de nutrienți pe parcursul întregului sezon, până la recoltare.

Este recomandat să eviți îngrășămintele din comerț și să le alegi pe cele naturale. Unele dintre ele sunt folosite de ani buni de către grădinarii experimentați, iar rezultatele vorbesc de la sine.

Unul dintre cele mai bune îngrășăminte naturale este gunoiul de grajd bine fermentat. Acest îngrășământ organic îmbunătățește considerabil structura solului, fiind o sursă bogată de nutrienți. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin gunoi de grajd la o distanță de 50 cm față de tulpina merilor, apoi să îl încorporezi în sol.

În cazul în care nu ai la dispoziție gunoi de grajd bine fermentat, o alternativă ideală este compostul. Acest îngrășământ natural asigură nutrienții necesari merilor, ajutându-i să se dezvolte frumos și armonios.De asemenea, un alt îngrășământ natural care face minuni pentru meri este cenușa din lemn. Aceasta este o sursă bogată de fosfor și potasiu, două elemente care ajută merii să înflorească și să facă fructe sănătoase.

Mai mult, dacă vrei ca merii să fie roditori, poți opta pentru făina de oase. Similar cenușii din lemn, acest îngrășământ asigură pomilor necesarul de fosfor și potasiu. În plus, îi protejează și de bolile fungice.

Pe lângă aceste îngrășăminte care ajută merii să se dezvolte și să aibă roade bogate, sunt necesare și alte tehnici de îngrijire a pomilor precum tăierea crengilor uscate, mulcirea solului, aplicarea de tratamente împotriva dăunătorilor și o irigare corespunzătoare.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *