Aceste autorizații fac parte dintr-un program guvernamental ambițios de extindere a inovațiilor în domeniul aviației la joasă altitudine, care include dronele și dirigibilele. Potrivit agenției de știri Xinhua, cele două companii vor putea începe operarea taxiurilor zburătoare pe rute scurte, inițial destinate turismului, cu intenția de a extinde rețeaua de zboruri autonome pe măsură ce cerințele de siguranță și întreținere vor fi îndeplinite.
Acesta este un moment crucial în dezvoltarea unei industrii emergente ce ar putea transforma modul în care ne deplasăm. „Economia la altitudine joasă” din China este una dintre cele mai rapide sectoare în expansiune ale țării, cu prognoze care estimează o valoare de 1,5 trilioane de yuani (aproape 207 miliarde de dolari) până în 2025 și aproape dublu până în 2035, conform unui raport al grupului de cercetare Hurun.După ce SUA a anunțat startul producției de F-47, China a publicat poze cu J-36, avionul cu care vrea să îi sperie pe americani
Succesul primelor taxiuri zburătoare va depinde de performanțele companiilor EHang și Hefei Hey Airlines, care vor fi nevoite să treacă prin teste riguroase de siguranță și navigabilitate, scrie Tabu. Aceste teste sunt esențiale pentru stabilirea unei infrastructuri aeriene durabile și sigure pentru transportul de pasageri, ceea ce va determina cât de rapid va deveni tehnologia mainstream în China și, posibil, în întreaga lume.
Cheng Bolin, vicepreședintele unității de joasă altitudine din cadrul Asociației de Informații din China, a subliniat importanța acestei industrii, considerând-o un „motor de creștere” esențial pentru economia chineză. De asemenea, Hu Huazhi, fondatorul și directorul executiv al EHang, a declarat: „Suntem mai aproape decât niciodată de a transforma vehiculele aeriene autonome într-o realitate comercială, un pas crucial pentru integrarea mobilității aeriene urbane pe piața de consum.”
În fața concurenței internaționale, inclusiv de la giganți precum Boeing și Airbus, succesul acestui proiect ar putea marca o revoluție în modul în care percepem transportul urban și mobilitatea în general.
România a luat amenințarea războiului în serios: „Până la finalul anului o să avem dronele noastre”