Această decizie vine ca parte a unei inițiative mai largi, menită să elimine inechitățile existente în sistemul de pensii speciale pentru magistrați. Antonescu a subliniat că a solicitat acest principiu coaliției de guvernare și că a fost primit cu deschidere. Proiectul de lege, care va fi depus în Parlament, este susținut de toți cei patru președinți ai partidelor din coaliție.
„Aș vrea doar să vă anunț un lucru care s-a decis acum și după aceea nu o să iau întrebări deocamdată, doar acest anunț. Există o sumă de cel puțin 230 de milioane de euro care sunt blocați din PNRR. Aceștia sunt bani care se cuvin tuturor românilor și nu pot rămâne blocați fără ca măsurile pe care Guvernul României trebuie să le ia să fie adoptate.
Am solicitat cu fermitate astăzi coaliției de guvernare, la această reuniune, să terminăm odată cu pensiile speciale din magistratură, cu vârstele de pensionare diferite, pentru că trebuie să existe un principiu de echitate pentru toți cetățenii acestei țări.
Magistrații care vor intra în magistratură, cei care vor începe activitatea în magistratură, trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, precum toți ceilalți cetățeni ai țării. Am cerut acest lucru coaliției, s-a acceptat acest principiu, mâine va fi depus la parlament un proiect de lege, semnat de toți cei patru președinți ai partidelor care compun coaliția de guvernare.
Este vorba încă o dată de pensiile speciale din magistratură și de vârsta de pensionare în magistratură. Detalii despre această lege veți afla începând de mâine, ceea ce am vrut eu să vă anunț eu astăzi este că am cerut acest lucru coaliției și coaliția l-a acceptat. Toate detaliile le veți avea, eu v-am spus acum principiile, și cred că aceste principii își au izvorul în Constituție”, a spus Crin Antonescu în fața reporterilor.