Cozonacul roz face furori pe internet și stârnește opinii contradictorii. Cum se prepară delicatesa inedită

Cozonacul roz face furori pe internet și stârnește opinii contradictorii. Cum se prepară delicatesa inedită

„Nici bine nu am postat acești cozonaci că au și apărut jignirile. Sa nu cumva în online să ai ideile tale că imediat sar pe tine . Mi se pare urât să nu susținem și alte idei, mai este vorba si de gust, noi arome, noi mirosuri. Nu înteleg de ce trebuie jignire, am luat o rețetă simplă de cozonac și am facut cum am vrut eu, nu v-am obligat sa mâncați din el”, spune Ella Cooking, autoarea ineditului preparat.

„Draga Ella, nu sunt răutăcioasă dar chiar nu-mi place culoarea aceasta la cozonac. Poate pentru alte preparate aș folosi-o dar pentru mine cozonacul trebuie să aibă culoarea gălbuie de la gălbenușuri de ouă de la țară. E doar părerea și gustul meu, sper să nu te deranjeze, să ai spor la toate”, a scris o persoană.

„Vă urmăresc, vă apreciez, dar cu culoarea cozonacului, ați dat în bară. E părerea mea”, a scris o gospodină.

Cum se prepară cozonacul roz

Gospodina inventivă a postat pe blogul personal rețeta pentru cozonacul care îi va lăsa pe toți cu gura căscată.

Ingredientele necesare sunt: 50 g maia, 200 g făină, 200 ml apă, 1 kg făină (adăugați 200 g de făină pentru pregătire), 200 ml lapte călduț, 100 g unt, 400 g piure de zmeură, coajă de lămâie și portocală, un strop de sare, vanilie, cinci gălbenușuri de ou, 150 g zahăr (sau 200 g zahăr, în funcție de preferințe). Pentru piureul de zmeură: 500 g zmeură, 100 g zahăr și 100 ml apă. Pentru umplutură: 100 g migdale coapte, 5 linguri pastă de fistic și extra rahatul de ciocolată.

În ceea ce privește prepararea cozonacului roz, Ella Cooking ne recomandă următorii pași:

Pasul 1 – Se amestecă 50 g de maia cu 200 g de făină și 200 ml de apă. Se lasă să dospească timp de aproximativ 12 ore.

Atenționare INFOCONS înainte de Paște. Câți aditivi chimici alimentari se pot regăsi în cozonacii cumpărați din magazine?

Pasul 2 – Într-un bol mare, se combină 1 kg de făină, 200 ml de lapte călduț, 100 g de unt topit, 400 g de piure de zmeură, coaja de lămâie și portocală, un vârf de sare, vanilia, 5 gălbenușuri de ou și 150 g de zahăr.

Pasul 3 – Se adaugă maiaua dospită stoarsă și se frământă aluatul până devine omogen și elastic, apoi se lasă să dospească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră.

Pasul 4 – Piureul de zmeură:  se fierbe 500 g de zmeură cu 100 g de zahăr și 100 ml de apă până se formează un sos gros.

Pasul 5 – După ce aluatul a crescut, se întinde pe o suprafață presărată cu făină, se adaugă piureul de zmeură și umplutura de migdale și pastă de fistic.

Pasul 6 – Se rulează aluatul și se plasează în forma de cozonac pregătită, lăsându-l să dospească încă 30 de minute.

Pasul 7 – Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45-50 de minute, până devine auriu.

Vedetele se pregătesc de Paște. Cât costă cozonacii gătiți de Gabriela Cristea și Laura Cosoi

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *