Salcia, simbolul sărbătorii de Florii. Legendele țesute în jurul ei: de ce se spune că plânge

Salcia, simbolul sărbătorii de Florii. Legendele țesute în jurul ei: de ce se spune că plânge

Românii întâmpină Floriile cu ramuri de salcie

„Salcia este apreciată foarte mult în cultul bisericii, mai ales cu prilejul sărbătorii Floriilor, când Mântuitorul a intrat în Ierusalim unde a fost întâmpinat de popor, de mulţimi cu flori şi cu ramuri de finic în mâini.

Poporul L-a primit ca pe un împărat al păcii şi i-au recunoscut Dumnezeirea şi statutul de Împărat al Cerului şi al Pământului.

Oamenii, de bucurie, au venit cu darurile lor şi pentru că majoritatea erau oameni simpli au rupt ramuri de finic şi l-au întâmpinat.

La noi în România nu creşte finicul, această plantă din Ţara Sfântă şi atunci a fost apreciată foarte mult salcia. Poporul român a introdus-o în cultul bisericii pentru că ea acum primăvara de Florii este cea mai harnică, înfrunzeşte şi ramurile ei sunt frumoase.

Prognoza meteo pe o lună: cum va fi vremea de Florii și de Paște – ANM anunță schimbări radicale

Totodată, se şi modelează frumos asemenea coroniţei Mântuitorului şi sunt sfinţite ramurile de salcie în Duminica Floriilor, sunt stropite cu Aghiasmă Mare şi atunci ramurile acestea care închipuie intrarea Mântuitorului în Ierusalim sunt duse acasă şi sunt păstrate la icoane, de regulă, de la un an la altul. Ierarhii noştri au vorbit frumos despre această specie”, a declarat directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale (BRGV), Costel Vînătoru, care este şi preot, pentru Agerpres.

Citește continuarea pe Click.ro

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *