Mâncarea de sezon care te umple de energie și ajută la detoxifierea organismului

Mâncarea de sezon care te umple de energie și ajută la detoxifierea organismului

Rețeta supei cremă de leurdă -Ingrediente2 legături de leurdă proaspătă2 cartofi mari1 ceapă medie1 morcov1 păstârnac mic (opțional, pentru un gust mai dulce)2 linguri ulei de măsline800 ml apă sau supă de legume200 ml lapte de cocos (sau alt lapte vegetal, pentru cremozitate)sare și piper, după gust½ linguriță nucșoară (opțional, pentru un plus de aromă)crutoane crocante sau semințe pentru servire.Cele mai bune chifteluțe din ciuperci. Ingredientul secret care le conferă un gust aparteMod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor. Curăță cartofii, morcovul și păstârnacul și taie-le cuburi. Ceapa se toacă mărunt. Leurda se spală bine și se lasă deoparte.

Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă morcovul și păstârnacul și gătește-le timp de 2-3 minute pentru a-și elibera aromele. Apoi adaugă cartofii și toarnă apa sau supa de legume. Lasă totul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi.

Oprește focul și adaugă leurda tocată grosier. Amestecă și lasă să stea 2-3 minute, astfel încât frunzele să se înmoaie ușor. Leurda nu trebuie fiartă mult, pentru a-și păstra aroma proaspătă și beneficiile nutriționale.

Folosește un blender de mână sau un blender clasic pentru a transforma această supă cremă de leurdă într-o compoziție fină. Adaugă laptele de cocos, sarea, piperul și nucșoara, apoi mai mixează câteva secunde până când supa devine omogenă și mătăsoasă.

Supa cremă de leurdă se servește caldă, cu crutoane crocante, semințe de dovleac sau un strop de ulei de măsline pentru un plus de savoare. Descoperă și o altă rețetă de supă cremă, din urzici, cu crutoane aromate.

Mihaela Bilic a dezvăluit ce ne face cu adevărat fericiți. Ce spune nutriționistul

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *