Cozonac de post. Ce ingrediente se folosesc pentru a obține un desert perfect

Cozonac de post. Ce ingrediente se folosesc pentru a obține un desert perfect

Cozonac de post cu suc de portocale – Ingrediente

Ca și pentru cozonacul clasic și pentru cozonacul de post ai nevoie de ingrediente pentru aluat și pentru umplutură și decor. Urmărește în continuare care sunt acestea.

Pentru aluat:500 g făină albă tip 000250 ml suc proaspăt de portocale (strecurat)100 g zahăr50 ml ulei de floarea-soarelui25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)1 plic zahăr vanilatcoaja rasă de la 1 portocală1 praf de sare.Pentru umplutură:150 g nuci măcinate2 linguri cacao2 linguri zahăr2 linguri suc de portocale50 g stafide (hidratate în suc de portocale).Pentru decor:2 linguri sirop de zahăr sau miere vegetală (pentru luciu)1 lingură semințe de mac.Cozonac de post cu suc de portocale – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea drojdiei. Într-un bol, dizolvă drojdia în 50 ml suc de portocale călduț, adăugând 1 linguriță de zahăr și 1 lingură de făină. Lasă amestecul să dospească 10-15 minute, până devine spumos.

Cum prepari aluatul pentru cozonacul de post

Într-un castron mare, cerne făina și adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de portocală și un praf de sare.

Toarnă maiaua activată peste făină, adaugă treptat restul de suc de portocale și începe să frămânți.

Adaugă uleiul puțin câte puțin, frământând bine până când obții un aluat elastic, ușor lipicios. Dacă este nevoie, mai adaugă 1-2 linguri de făină.

Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc călduros, timp de 1 oră, până își dublează volumul.

Între timp poți pregăti umplutura. Amestecă nucile măcinate cu cacao, zahăr și sucul de portocale, până obții o pastă omogenă. Dacă preferi, poți adăuga stafide hidratate. 

Prăjitură cu cocos și caramel. Un desert ideal pentru sărbătorile pascale

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *