Noi am descoperit o rețetă simplă și delicioasă de sarmale cu carne de porc și afumătură pe care trebuie neapărat să o încerci, deoarece te va duce instant cu gândul la sărbătorile din copilărie.
Tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile de mai jos și la final vei obține niște sarmale cu care vei face furori la masa de Paște.
INGREDIENTE:
1 kg carne de porc – pulpa -tocata1 bucata de cca 500 gr coasta afumata2 verze 2 cepe mari100 ml ulei200 gr orez2-3 lingurite cimbrusarepiper200 gr pasta de tomate2 crengute de marar uscat
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se toată carnea de porc, iar mai apoi se opărește varza și se aleg frunzele. Apoi, se curăță ceapa și se pune la călit în uleiul încens până când devine translucidă.
După, se adaugă orezul spălat anterior în câteva ape și se pune o jumătate de cană de apă peste el ca să se înmoaie și se pune peste piper, cimbru și sare după gust.
Când orezul s-a înmuiat se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit, ulterior se amestecă cu carnea tocată și se ogogenizează compoziția.
Pasul următor este și cem mai greu din tot procesul de preparare și anume: împachetarea sarmalelor.
Se ia o frunză de varză, dacă e prea mare se taie în două sau trei, se pune cam o jumătate de lingură de compoziție și se înfșoară. Repetă procedeul până cânt termini toată umplutura.
Apoi, într-o cratiță încăpătoare așază pe fund foi de varză sau varză tocată și pune crenguțele de mărar și câteva bucăți de costiță afumată și după pune la rând sarmalele. Presară e fiecare rând cimbru și când ai termniat de așezat toate sarmalele pune deasupra varză tocată mărunt, cimbru și pasta de tomate diluatp în cca 300-400 ml apă.
Pune sarmalele la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore și verifică din când în când dacă mai are apă, iar la final verifică dacă a fiert atât varza, cât și compoziția.