Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Sfatul cardiologilor

Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Sfatul cardiologilor

Somonul este favoritul cardiologulului, despre care afirmă că poate avea un impact uimitor asupra inimii.

 „Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, spune Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo.

Cardiologul a dezvăluit că acest pește este plin de acizi grași omega-3 „care pot ajuta la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol”, potrivit SurreyLive.

Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature”, a recomandat chiar și un mod sănătos de a găti peștele plin de nutrienți. Ea a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute. 

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr a mai făcut o listă cu alimente bune pentru inimă. 

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”, spune Carr.

Citește continuarea aici.

  

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *