Numărul de porții: 6Timp de preparare: 25 minuteTimp de gătire 35 de minuteGrad de dificultate: UșorCost accesibil
Ingrediente300 g sparanghel verde200 g de mazăre200 g fasole6 ouă190 g smântână groasă20 cl smântână lichidă5 crenguțe de hasmațuchi
SarePiper
Mod de preparare:
Curăță sparanghelul și tăiem vârfurile la aproximativ 3 cm și lăsați-le să stea circa un sfert de oră în apă cu sare.
Puneți mazărea într-o oală cu apă clocotită timp de 10 minute, apoi adăugați fasolea pentru încă 2 minute, apoi reîmprospătați-le sub un jet de apă rece.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Zdrobiți cozile de sparanghel la consistența unui piure, iar într-un castron batem ouăle cu smântâna groasă. Adăugați sare și piper.
Bateți puțin smântâna lichidă pentru a o aerisi, turnați-o peste piureul de sparanghel, amestecați și condimentați după gust.
Umpleți pe jumătate un bol cu acest amestec, apoi adăugați fasolea și mazărea. Turnați deasupra restul compoziției, puneți deasupra vârfurile de sparanghel și puneți la fier în bain-marie timp de aproximativ 25 de minute.
Așteptați să se răcească bolul și împrăștiați deasupra hasmațuchi mărunțit.
Rețetă Marie Claire.