Pentru ca ouăle să rămână intacte și coaja lor să nu se spargă în timpul fierberii trebuie să ții cont de un sfat util și foarte practic care are legătură cu un citric.
Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, iar experții din domeniul culinar recomandă să fie pus în vasul în care sunf fierte ouăle de Paște.
Este vorba despre sucul de la o lămâie proaspătă. Pentru început trebuie să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie. Procesul este indicat să aibă loc înainte să le pui la fiert. În felul acesta vei observa că lucrurile se vor desfășura ca la carte, fără incidente.
De asemenea, pune ingredientul minune și în apa în care fierbi ouăle de Paște, astfel încât coaja să rămână intactă. Pontul acesta este ideal chiar dacă ouăle au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate, nicidecum la frigider.
În general, ouăle de Paște sunt roșii pentru a ne aminti de momentul în care acestea s-au înroșit de la sângele ce picura din rănile lui Hristos. Evenimentul le spune credincioșilor de pretutindeni că simbolistica are legătură cu răstignirea.
În cele mai vechi timpuri oul era oferit în dar, motiv pentru care era considerat simbol al echilibrului. La acea vreme era văzut ca un simbol al creației, fecundității, vieții și reînnoirii naturii, potrivit creștinortodox.ro.